Pirtti-synnytysvalmennus

Doulana ja lastensairaanhoitajana voin auttaa henkilökohtaisemmin valmistautumaan synnytykseen, olipa toiveissanne millainen synnytys tahansa. Synnytysvalmennukseni sisältää syvällisempää, konkreettista ja hyödyllistä tietoa:

 • synnytystavoista & synnytyspaikoista
 • synnytyksen eri vaiheista & aktiivisuudesta synnytyksessä
 • erilaisista kivunlievitysmenetelmistä synnytyksen aikana, tutustumme apuvälineisiin & lääkkeettömiin kivunlievityskeinoihin
 • tukihenkilön roolista & synnytystiimin merkityksestä synnytyksessä
 • synnytystahdon kirjamiseen & sairaalakassin pakkaamiseen
 • synnytyksen jälkeiseen aikaan valmistautumiseen
"Suurin hyöty oli siitä, että kävimme doulan kanssa yhdessä ”kädestä pitäen” lääkkeettömiä kivunlievityskeinoja lävitse. Mm. akupainantapisteitä ja erilaisia asentoja joissa ottaa supistuksia vastaan. Ja tottakai ylipäätään henkinen tuki, jonka pelkästään jo doulan olemassaolo toi, oli todella hyödyllistä.Mielestäni saimme juuri kaipaamaamme tukea eikä Jenna olisi voinut mitään tehdä enää paremmin. Hän oli täydellinen tuki koko perheellemme meidän tarpeen mukaan."
-asiakas 7/2023


"Doulan tuki oli todella tarpeellinen ja tärkeä osa onnistunutta ja turvallista synnytyskokemusta edellisen vaikean ja pelottavan synnytyksen jälkeen. Saimme jakaa avoimesti ajatuksiamme ja monenlaiset vinkit raskauden ja synnytyksen aikana sekä niiden jälkeen olivat tervetulleita."

-asiakas 1/2024

Valmennustapani on hyvin käytännönläheinen, selkeä ja osallistava. Suurin osaamiseni on sairaalamaailmassa, joten sairaalasynnytykseen valmistauduttaessa osaan sanoittaa ymmärrettävämmin erilaisia vaiheita, hoitoprotokollia sekä kertoa synnytyssairaaloiden eroista. Tarjoan vaihtoehtoja sekä perusteluja, jotta saatte perheenä tehdä omat tietoiset ja teille sopivimmat päätökset. Synnytyspelkoinen hyötyy suuresti yksilöidystä ja kiireettömästä synnytysvalmennuksesta. Perhe saa valmennuksessani erittäin kattavan kirjallisen materiaalin, joka toimii loistavasti muistivihkona synnytyksessä.

Synnytysvalmennus ei ole pelkästään synnyttäjää varten vaan myös synnyttäjän puolisoa ja/tai muuta tukihenkilöä varten, jonka olisi tarkoitus tulla synnytykseen mukaan. Puolisolla on merkittäviä rooleja, joista huolehtia ja toteuttaa samanaikaisesti (mm. synnyttäjän fyysinen & henkinen tukija, läheisin ihminen synnyttäjälle, tuleva vanhempi, synnyttäjän oikeuksien valvoja jne.) Siksi tukihenkilöksi tulevan on tärkeää valmistautua myös itse synnytykseen yhdessä synnyttäjän kanssa, jotta synnytyskokemus on mahdollisimman hyvä. Tällä valmennuksella tueksi tuleva henkilö saa itselleen työkalupakin. Kun on tietoa ja välineitä valmiiksi takataskussa, on helpompi keskittyä ja rentoutua.

Mikäli ryhmämuotoinen vertaistuellisempi synnytysvalmennus olisi teidän juttu, katso Ryhmätoiminta-sivulta seuraava tuleva Luottamusta synnytykseen -synnytysvalmennus!

Synnytysvalmennus sisältää seuraavat asiat:
 • 1x 120min tapaaminen
 • Etätuki valmennuksen jälkeen 2 viikon ajan
 • Materiaalit

Tarkemmat tiedot palvelun sisällöstä ja räätälöintimahdollisuuksista saa sähköpostitse!

Tapaaminen voidaan järjestää:

 • Harjumajan vierastuvalla Ylöjärvellä
 • Vauvakuiskaajilla Tampereella
 • Kotikäyntinä

Jos kaipaat täsmätietoa lääkkeettöömistä kivunlievitykeinoista, järjestämme Vauvakuiskaajilla aiheesta ajoittain workshoppeja kts. ryhmätoiminta tai voit varata yksittäisen doulatapaamisen harjoittelua varten.

Synnytysvalmennuksen varaukset toimipisteille nettiajanvarauksesta ja varaukset kotiisi joko puhelimitse, sähköpostilla tai alla olevan lomakkeen kautta.

Synnytysvalmennuksen asiakas voi maksaa kortilla tai sähköpostilaskulla. Valmennus on mahdollista maksaa osamaksulla. Perheellä on mahdollisuus etätukeen viestein 2 viikon ajan valmennuksen jälkeen, koska kysymyksiä herää aina pienen pohtimisen jälkeen!

Käynnistetty synnytys -yksilövalmennus

Käynnistysten määrä on huomattavasti lisääntynyt, mutta tietoa aiheesta löytyy varsin vähän. Tässä valmennuksessa perehdymme synnytyksen luonnolliseen käynnistymiseen ja sairaalassa tehtäviin käynnistyksiin sekä niiden eroihin. Lisäksi käsittelemme synnytyksen vaiheita, käynnistetyn synnytyksen peruspiirteitä ja annan näihin vinkkejä synnyttäjälle sekä mahdolliselle puolisolle/tukihenkilölle.

Valmennus antaa tukea tietoisten päätösten tekoon, lisäten luottamusta ja voimaantumisen tunnetta hyvän synnytyskokemuksen saamiseksi.

Soveltuu ensi- ja uudelleensynnyttäjälle. Valmennukseen voi odottajan mukaan tulla kaikki ne henkilöt, joiden toivotaan olevan synnytyksessä tukena. Hintaan sisältyy kirjallinen valmennusmateriaali.

Valmennuksen varaukset toimipisteille nettiajanvarauksesta ja varaukset kotiisi joko puhelimitse, sähköpostilla tai alla olevan lomakkeen kautta.