Harjumajan doula

Jenna Hannula


Harjumaisemissa Ylöjärven Soppeenmäessä asustaa doula yhdessä lasten ja puolison kanssa. Juureni sijoittuvat Pohjois-Pohjanmaalle Oulun seudulle, mutta Tampereella olen suurimman osan elämästäni asunut.

Ihmisenä ja naisena olen lempeän pirskahteleva, määrätietoinen moniosaaja sekä intuitiivinen ratkaisija. Kohtaan sekä puhun aidosti, selkeästi ja rehellisesti. Lääketieteen ja luonnonmukaisten hoitokeinojen yhdistäminen, sanoittaminen ymmärrettävämpään muotoon on itselleni tärkeää, jotta perheet voisivat paremmin tehdä itselleen sopivampia ratkaisuja. Minua kuvaillaan kokonaisvaltaiseksi hoivaajaksi ja kannattelijaksi.

Kiinnostus vauvoihin ja synnytyksiin heräsi jo teininä. Lähdin opiskelemaan sairaanhoitajaksi lukion jälkeen. Erikoistuin lasten, nuorten ja perheiden hoitotyöhön, tämä oli minulle heti selkeä valinta. Valmistumiseni jälkeen työskentelin useita eri pituisia työjaksoja mm. monilla osastoilla TAYS:sissa ja HUS:issa, Pihlajalinnalla, Tampereen ensi- ja turvakodilla, hoitaen asiakkaita vastasyntyneistä ikäihmisiin ja keräten samalla monipuolista osaamista. Sairaanhoitajan pätkätyöt ja vuorotyö eivät mahdollistaneet perheen perustamista sen hetkiseen elämäntilanteeseen. Halusin auttaa, mutta systeemi ei antanut myöden. Vaihdoin alaa, aloin työskentelemään teknisenä tukkumyyjänä ja perustin hartaasti toivotun perheen.

Kaipuu hoitamiseen ja hoivaamiseen jäi vielä kytemään sisälleni. Esikoisen syntymän jälkeen jokin kutsui minua tutkimaan ja etsimään tietoa, missä voisin työskennellä rakastamieni asioiden kanssa ilman palaamista sairaalan palkkalistoille. Doulan työ ja nimenomaan ammattidoulana toimiminen houkutteli, joten päätin panostaa yrittäjyyteen. Jatkoin kouluttautumista töiden ohessa ja aloin rakentamaan yritystä, jonka kautta pystyn nyt paremmin vaikuttamaan työhöni ja perheiden hyvinvointiin.

Koen tärkeimmäksi asiakseni olla läsnä ja hoivata. Olla se tuttu ammattilainen ja ystävä, jolta voi kysyä apua koska vain. Olla se, joka kuuntelee, näkee ja ymmärtää sinua omana itsenäsi. Olla vierellä ja kannustaa vaikeimpina hetkinä. Nähdä ja kokea yhdessä ilot sekä surut.

Työtäni on jakaa osaamista, viisautta, tietoa ja tukea, jotta synnyttäjä ja/tai perhe ei joudu tekemään päätöksiä yksin ja selviytymään ilman tietoa sekä apua. Huomioin kokonaisvaltaisesti synnyttäjän perheineen sekä autan heistä jokaista saamaan uudessa elämänmuutoksessa paremman alun. Jokaisella on oikeus tulla kohdatuksi ja hoivatuksi yksilöllisesti, omat tarpeet huomioiden. Arvoistani voit lukea täältä lisää.

Olen täällä Sinua varten!

Harjumajan tarina pohjautuu rakkaudesta luontoon, historiaan, perinteisiin, tietoon ja perheiden hyvinvointiin. Kiireettömyys, perhelähtöisyys, tiedon ja viisauden jakaminen, ihmisen kokonaisvaltainen huomioiminen, lämmin ja turvallisempi ilmapiiri ovat Harjumajalla tapahtuvan toiminnan perusta.

Yrityksen logossa näkyvä hirsimökki harjun päällä metsän reunassa kuvastaa kotia, jonka sisältä huokuu perheen rakkaus. Samalla logo kuvastaa turvallisempaa paikkaa, jossa voi rauhoittua.

Olit sitten raskaana, lähellä synnytystä, juuri synnyttänyt, toivomassa vauvaa ja raskautumista, puoliso/kumppani, muu perheenjäsen tai muuten vain sinulla on tarve saada hoivaa/ tukea, Harjumajan ovet ovat avoinna juuri sinulle ja täällä voit levähtää lähellä luontoa. Harjumajan palvelut on rakennettu niin, että tukea ja hoivaa on mahdollista saada lyhytkestoisesti sekä pidemmäksi aikaa. Pysyvät sekä turvalliset tukisuhteet takaavat parhaiten perheen hyvinvointia. Pitkien tukisuhteiden myötä ei tarvitse aina tutustua uuteen henkilöön, kertoa perheen historiaa uusiksi eikä luottamussuhdetta ole tarvetta aloittaa rakentamaan täysin nollista.

Harjumajalla asuu doula, joka tulee tukemaan ja kulkemaan vierelläsi, pitämään puolta oikeuksistasi ja toiveistasi, kannustaen ja lohduttaen vaikeimpina hetkinä sekä kannatellen parempaan huomiseen. Sillä jokainen ansaitsee yhdenvertaisesti tulla kuulluksi, nähdyksi, ymmärretyksi ja rakastetuksi, juuri sellaisena kuin on. Vastassasi Harjumajan ovella on hennon rempseä, rehellinen, toimelias ja ymmärtäväinen äiti.

Työstäni doulana voit lukea täältä tarkemmin.

Koulutukset & kurssit

Doulan sertifiointikoulutus, Doula-Akatemia 2022-2023

Sairaanhoitaja AMK (erikoistuminen lasten, nuorten ja perheiden hoitotyöhön), TAMK 2016

WHO Imetysohjaajakoulutus, TAYS 2016

Imetyksen syventävä kurssi - suun & pään alueen kireydet, Elonaskel 2023

Imetysohjaajan täydennyskoulutus terveysalan ammattilaisille - kireä kieli- ja / tai huulijänne, sen hoito ja kuntoutus, Lähineuvola 2023

Happiest Baby - itkuisen vauvan rauhoittelumenetelmä, TAMK 2016

Vapaaehtoisdoulan koulutus 20h, Tampereen ensi- & turvakoti 2022


Vyöhyketerapian peruskurssi, Raija Pullinen 2021

Käsivyöhyketerapia, Merja Pennanen 2021

Meridiaanivenytykset, Merja Pennanen 2022

Käsihieronta, Merja Pennanen 2022

Akupisteitä itsehoitoon, Merja Pennanen 2022

Raskausajan hoidot, Superfiilis 2022

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta, Elonaskel 2022


Lisään osaamistani työn ohessa aina sopivien koulutuksien ja kurssien avulla.